Tips för vinterträningen

När fotbollssäsongen är slut så gäller det att hålla flåset uppe och förbättra både kondition och styrka inför nästa säsong. Att träna hårt gör man förstås även under pågående säsong, men att göra bort den allra tyngsta under off season-säsongen är en fördel.Fotboll på vintern

Grundträningen är viktig

För under sommaren när det är matcher flera gånger i veckan så vill man ju inte gärna ha tunga löp- eller intervallpass i benen eftersom att då så kommer det att vara till nackdel när domaren blåser i pipan för avspark. Därför är det alltså bäst att göra den allra tyngsta träningen under vintersäsongen så att man har en grundkondition och styrka att stå på när det är dags att äntra gräsplanen. Dessutom så minskar skaderisken om man har en bra grundträning i kroppen.

Rätt klädd för kylan

Till den delen av träningen som sköts utomhus så måste du därför också ha rätt kläder för att inte frysa och bli sjuk. Ja, förutsatt att du inte är brevbärare och klarar att ha shorts på dig oavsett vilken kyla du möts av. Hursomhelst så tänkte vi här tipsa om några plagg vi hittade på sajten Sportamore som är perfekt för din vinterträning utomhus.SuperunderställEtt så kallat superunderställ är det allra bästa du kan ha på dig under resten av kläderna. Helst av allt ska det vara tillverkat i merinoull, vilket är en typ av ull som både håller dig varm fastän det är kallt och torr fastän du är svettas tack vare att understället ”trycker ut” vätan istället för att den stannar mot huden, vilket skulle medföra att du blir kall när svetten svalnar.BomullsoverallOvanpå detta är det perfekt att dra på en bomullsoverall som innefattar både byxor och en tröja. På de flesta modeller så brukar det finnas dragkedja på tröjan, vilket är perfekt om det blir alltför varmt och du behöver svalka dig lite grann. Ännu bättre är förstås om du hittar en modell som är tillverkad i ull, men oftast så räcker det med ett underställ i det materialet.

Övrigt

I övrigt så är det saker du kan behöva så som en varm modell av löparskor och ska du vara ute och springa så kan broddar vara en livräddare om det är halt ute.

Leif Claesson