Vinterträning

Även om vintern och kanske även kylan kommit är detta ju ingenting som hindrar att man tränar på ett eller annat sätt. På vintern finns ju som bekant också många träningsmöjligheter som inte finns under resten av året. Här kommer några tips på olika typer av vinterträning.

Träningskläder

Först och främst är det så klart viktigt att vara rätt klädd när man är ute och tränar i kylan. Då det är kallt ute gäller det givetvis att klä sig så man inte fryser, samtidigt så ska man heller inte vara för varmt klädd.

Skidåkning

Något man definitivt skall ägna sig åt under vintern är så klart skidåkning i olika former. Längdskidåkning är en av de absolut bästa träningsformerna alla kategorier eftersom tränar såväl kondition som styrka. Även utförsåkning är en bra träningsform om man har möjlighet att ägna sig åt detta.

Skridsko

Skridskoåkning är också en mycket bra träningsform att ägna sig åt under vintern. Har man möjlighet och förstås även om isen håller skall man givetvis ta chansen att ge sig ut på en tur med långfärdsskridskor. Två andra bra träningsformer på skridskor är förstås hockey och bandy.

Leif Claesson